My NUFFNANG!!

About Me

Foto saya
"Usah sangka orang yang serba kekurangan itu tidak membahagiakan, ada kalanya dia lebih mengerti."

25 Mac 2013

Sejarah Rumah Kami

ASSALAMMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA SEMUA....

Hari ini saya bercuti...pergi mana??? x ke mana2 pun..saje jer nak temankan en. suami time2 school holiday ni....(baik x saya....perasan!!!!)

Tengah2 membelek2 lappy en. suami ni saya terjumpa bahan bukti 'Sejarah Rumah Kami'. Ha...bunyi jer dah penting....kan...kan...kan....

Nama pun dah sejarah...kat sini saya nak share gambar=bukti 'asal usul Rumah Kami'

^^

^^

^^

tada........

  • Ini lah wajah sebenar rumah kami yang masih dara gitu....hehehehehe




  • Rumah dari pandangan hadapan......tengok terus suka....ciri2 yang ade menepati citarasa kami...
  • rumah ini bukan corner lot tapi n lot...yang mempunyai keluasan yang terbesar di taman ini satu2 nye. 
  • Jarak rumah yang tidak jauh dari jalan besar 5 min jer dah sampai kedai, urusan2 rasmi kerajaan sebelah rumah jer...jalan kaki dah sampai, menguatkan lagi pilihan kami. 
  • Lebih bagus lagi bile kami beli rumah ini tanpa perlu mengunggu rumah ini disiapkan tetapi kami beli rumah terus boleh pindah.  Sebarang masalah ditipu pemaju tidak timbul lagi.




































































 
  • Ha...inilah wajah orang yang bertanggungjawab merasmikan pembukaan pintu rumah....ingat lagi time tu, balik dari kerja en. suami membawa aku untuk menunjukkan rumah itu sah milik kami setelah mendapat kunci rumah....
  • Perasaan time tu jangan di tanya...terasa macam mimpi jer....ialah selama ini duduk menyewa...dah banyak kali berpindah randah dan sekarang aku bersyukur sangat2 sebab telah memiliki rumah sendiri....biar kecik asal ade tempat berteduh.
 ^^

^^

^^

selepas mendapat kunci, kami terus memulakan kerja2 renovation skit sebelum pindah masuk ke rumah....jom layan gambar2 yang ado ni....

^^

^^


  • Rumah yang dalam pembinaan....sedikit tambahan pot dapur, parking keta.....mozek 1 rumah dan cat 1 rumah.....yg lain2 kekal....

  • Ini pandangan hadapan rumah yang masih dalam pembinaan....




  • kerja2 mengecat dalam rumah....(mesti korang tgk, eh xde color ape pun...hihihi...warna rumah kami dalaman putih uols....tetapi setiap bilik color lain2...hehehehe) dan kerja2 pendawaian letrik tuk lampu dan kipas....


  • Bilik Tidur 1 ~HIJAU

  • Bilik Tidur 2~UNGU (Romantis gitu...)


  • Ha...ini ruang dapur kami yang baru...baru la selesa sikit...


Walaubagaimana pun...ini semua kenangan, kami dah beraya dua kali kat rumah baru ini....sekarang dah boleh lena tidur, dah tak payah pikir, nak menyewa kat mana plak........lagi satu, selagi sihat dan muda, baik bersiap sedia beli rumah sebab harga rumah sekarang melambung mahal bukan main lagi....sediakan payung sebelum hujan.




~sekian, terima kasih~






Tiada ulasan:

HaPPy ToGeTHeR

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

ANNIVERSARY PERKAHWINAN

~26 Mei 2007 ~

KiSAH KAMi

Tanggal 26 Mei merupakan tarikh paling istimewa, termeteri ikatan Qaseh 2 hamba Allah yang telah disatukan..Alhamdulillah. Seperti baru berlaku sebentar tadi, memori pada tanggal ini seperti tidak bisa luput dalam ingatan,dengan sekali lafaz, Allah telah mengizinkan agar segala yang dirancang dapat dilaksanakan. Dengan harapan setinggi bintang di langit, agar Qaseh ini terus segar dengan izin dari Nya,AMIN. Bermulalah episod Qaseh RAFIE-JUE.

SaYa FoLLoW BloG iNi...

Aku MeNuLiS

Google+ Followers