My NUFFNANG!!

About Me

Foto saya
"Usah sangka orang yang serba kekurangan itu tidak membahagiakan, ada kalanya dia lebih mengerti."

19 Mac 2013

MaTTa FaiR 2013


ASSALAMMUALAIKUM SEMUA.....


Hari ini saya nak citer pasal MATTA FAIR 2013 yang berlangsung pada 15 -17 Mac 2013 di PWTC, Kuala Lumpur. 





Buat pertama kali dalam sejarah hidup aku n en. suami.... menjejakkan kaki ke MATTA FAIR 2013 ni (terpegun sat, mak aiii ramainyer orang yang nak melancong). Hehehehehe.....citernyer gini yang menyebabkan aku n en. suami terjebak sampai ke MATTA FAIR 2013 ini. 

Bulan 5 nanti, insyaallah...kami merancang nak gi UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE, nak dijadikan sejarah....ade plak MATTA FAIR ni...ape lagi, kami pun plan ler nak beli tiket kat sana terus. Kami pergi pada hari terakhir, Ahad. Bermula dengan 'berwhatsapp' seorang kenalan 'Cilala' rakan seangkatan yang akan ke USS, kami pun mulakan misi mencari tiket USS...TETAPI sebelum itu, nak masuk ke MATTA FAIR 2013 ni nak kena beli tiket masuk dulu,  RM4.00 per person.


Ha...ini lah my fren...Cilala nama manje dia..
hihihi...nampak tak betapa terujanyer muka kami ini.....
kami dibekalkan dengan beg serta beberapa pamplet dan tag biru tu nak kena pakai kat pergelangan tangan sebagai bukti sebelum masuk ke dalam dewan di PWTC nanti.
# Terima kasih kat en. suami yang sudi menjadi cameraman....muaaah luv u abg.

Hasil rondaan dapat lah kami mencari tiket dengan harga yang sangat murah, serendah RM155.00 per person. Tempat lain memang tak dapat lah harga ini. Apa lagi, kami terus la beli tiket tersebut.....hooorrraaayyyy, Alhamdulillah syukur....berjaya juga misi kami hari ini...itu pun jenuh jugak berjalan mencari dan terus mencari....tetapi sambil2 tu, mata kami ni gatal2 juga menanya2 promosi ke tempat2 lain jugak...cuba nasib orang kata....untung rembat...rugi tinggal...hahahahaha.


Hahahaha....ini la dia tiket original o.k...bukan booking ayaq liuq tau....
tempat lain semua kena booked jer....dan letak deposit.
USS......tungguuuu....kami maiiii.....


# Kami diduga lagi bile en. suami sebenarnya tidak membawa cash money. Ingatkan nak guna debit card aje...rupanye kena charge tambahan....ape lagi menunggu plak en. suami mencari mesin ATM. W/bagaimanapun, dugaan pertama berjaya ditempuhi, semoga rancangan kami ke sana nanti tiada halangan...Amin.
Sempat jugak kami bergambar dengan maskot 'Beruang Koala'....eh, betul ke? Hentam la labu....maskot2 ini dijadikan tarikan kepada pengunjung. Apa pun, kami benar2 terhibur.


Oh yea, hampir terlupa pulak, saya dan en. suami sempat jugak membeli tiket masuk ke Aquaria KLCC.  Harga RM28.00 per person. Harga biasa RM38.00 per person untuk pemegang MyKad (Adult). Beza jugak harga tiket tu ye bila tak de promosi rupanya...apepun untong jugak. Hehehehe, kesian kan??? Baru nak gi Aquaria....xpelorrr, janji pernah sampai.


Info lanjut pasal Aquaria KLCC ni korang boleh lawat kat sini 



Okeylah ini lah kisah kami yang first time KE MATTA FAIR 2013....BYE2





Tiada ulasan:

HaPPy ToGeTHeR

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

ANNIVERSARY PERKAHWINAN

~26 Mei 2007 ~

KiSAH KAMi

Tanggal 26 Mei merupakan tarikh paling istimewa, termeteri ikatan Qaseh 2 hamba Allah yang telah disatukan..Alhamdulillah. Seperti baru berlaku sebentar tadi, memori pada tanggal ini seperti tidak bisa luput dalam ingatan,dengan sekali lafaz, Allah telah mengizinkan agar segala yang dirancang dapat dilaksanakan. Dengan harapan setinggi bintang di langit, agar Qaseh ini terus segar dengan izin dari Nya,AMIN. Bermulalah episod Qaseh RAFIE-JUE.

SaYa FoLLoW BloG iNi...

Aku MeNuLiS

Google+ Followers