My NUFFNANG!!

About Me

Foto saya
"Usah sangka orang yang serba kekurangan itu tidak membahagiakan, ada kalanya dia lebih mengerti."

30 September 2010

PuAsa.....

Alhamdulillah hari ini genap ler puasa aku yang ke 4 hari....Insyaallah, next week baru sambung lagi puasa sunat + ganti ku....hehehehehe. Lagi meriah bile tengok en. Hubby dah masak....Ya Allah sedap sungguh...tengok jer dah tau menyelerakan. Tak percaya??? Ha...tengok hasil picture nie....

 Ni ler juadah berbuka puasa saya hari nie....

 Baby Kailan Goreng....


Tempe Goreng...tuk kecantikan, ye ker?


Emm.....Masak Asam Pedas...sodap.


Ha...ni ler dia en. Hubby yang rajin membantu di dapur...terima kasih ye bang.


Bihun Sup...pemberian isteri kpd Cikgu Hamdan...
Terima Kasih ye kak.

28 September 2010

Fenomena Umur

catattt
Aku menulis......

Bagi sesetengah lelaki 'life starts at 40'??? Umur 40 tu ler yang menjadi titik tolak pada perubahan hidup bagi seorang lelaki....pilihan ditangan cuma perlu pilih berubah pada kebaikan or bermulalah kehidupan semula yang menjurus kepada 'miang' dan 'darah muda'.  Sejauhmanakah kebenarannya???

TETAPI.....
Betul ke bagi sesetengah org perempuan, umur 40 adalah sesuatu yang menakutkan????

Betul ke, kata orang...org perempuan ni kalau: 
biga 2
Umur 20 tu maknanyer mengancam....







kenyit
 Umur 30 tu maknanyer macam2.....
log
Umur 40 tu maknanyer diancam!!!!

rain
Umur 50 tu maknanyer terancam......

kak punya

Umur 60 tu maknanyer dah tak bole cam...????



Apa2 pun....ape ada pada angka????  
Yang penting kita pandai menjaga diri sendiri & keluarga yang kita sayangi.


6666

27 September 2010

CuTi HuJuNg MiNggU @ SeTiaWan

Semalam aku n hubby berjalan2 ke Setiawan-Manjung, Perak.  Alkisahnyer kami ke sana nak ke Kamdar.  Konon2nyer nak beli ler kain langsir, sebab hari tue kat Kamdar Melaka ade offer murah2...semeter RM3.80  tue yang nk beli wat tuk rumah...sebab raya tahun ni tak beli langsir pun.  Dah belek2, tak de pun promosi yang macam kat Kamdar Melaka...bosan, aku siap ngantuk2 lagi.  Pastu kami mencari EON BANK...hehehehe, boleh tahan besar jugak ler pekan tue...sumer bank ader...kedai2 pun byk....Econsave pun ade....aper lagi kami pun terus ler beli barang2 dapur.  Total duit belanjer sumer 1 troli baru RM90+...murah betulll...pastu perut kami pun berkeroncong....Mc D pun memanggil2 kami ke sana....full tapi berkat kesabaran, dapat gak sit...hehehehe.  Aku makan Double Cheese & Hubby pilih Mc Chicken.  Kami siap posing2 dulu before eat...hehehehe. 

Makan time...hehehehe



Menu lunch kami...



My hubby....suka betul yang konon2 nk berposing dgn patung belakang tue.




Mc Shaker - Cheese sedap betul.....boleh gemuk kalau Mc D ada kat sini.



Kenyang...kenyang...beb!!!??

Perut dah kenyang, kami pun decided nak ke Giant pulak, jalan2 sambil nak survey pembersih vakum.  On D way ke sana, ade sebuah kedai yang unik pada kami ler....Kedai Pakaian Terpakai Dari Jepun.  Ialah, selalunyer kedai camni selalu amik dari Thailand or Amerika jer...tapi kedai ni barang2nyer dari Jepun.  Seronok gak ler masuk kedai yang cam gitu....boleh tengok fesyen2 orang Jepun...biarpun itu hanya kedai menjual pakaian terpakai, tapi pada aku n suami....kami tak kisah, boleh cuci2 mata.  Dalam pukul 4, kami pun balik ke rumah...on d way balik hari hujan...Tamat la cuti hari minggu kami....Walaupun penat tapi seronok bile dapat spend time with hubby...;>

25 September 2010

JeNgKa, PaHaNg

Alhamdulillah, sampai jugak destinasi kami ke Jengka, Pahang.  Tujuannyer pertama menghadiri jemputan pertunangan anak bongsu serta keberangkatan pak encik ke Mekah.  Senang citer, majlis 2+1.  Ramai ler sanak saudara sebelah ayah yang hadir yang agak lama jugak aku tak jumpa.  Majlis bertunang berlangsung dengan sempurna.  Nie ade ler beberapa keping gambar yang sempat ku ambil sepanjang berada di sana.  Perjalanan ke sana 3 jam lebih dari K.Selangor.  

Dari kiri: me, mak, hawa, tok encik, dan wan.


cantik tak gubahan hantaran nie? dari pihak perempuan kepada pihak lelaki. 



makan time....hehehe...tengok ayah n hubby (hujung kiri), pak lang, wak,  dan ucu din yang berdiri tengah memerhati.



Juadah pada tengah hari....sedap betul, daging fresh tue, tumbang lembu seekor...

22 September 2010

RaYa AidiLFitRi 2010/1431 Hijrah - PaRt 2

Sambungan lagi citer hari raya.....part 2 hehehehehe

Raya Ketujuh
Khamis 16 September 2010...tengahari kami balik semula ke rumah mak di K. Selangor...sambung beraya...Alhamdulillah jumpa lah kami dengan Pak Usu dari Muar Sekeluarga yang datang beraya....nampaknya anak2 sumer sihat....Mak Usu pun begitu jugak...tapi Pak Usu sekeluarga tidak tidur pun kat umah Kuala coz nak ke Bukit Fraser pulak...hehehehe...sebelum berangkat ke sana sempat lagi kami sekeluarga posing2....kenangan tue.
Zul & Haikal...amacam sama x?
Bergambar kenangan bersama keluarga Pak Usu (kiri sekali)
Raya Kelapan
Melaka....hoorraayyyy....trip ke Melaka pulak. Hari ini, kami, mak, ayah n haikal beraya ke Melaka rumah makcik (adik mak) Sg. Udang.  Kami sampai pada pukul 3.00 petang.  Sampai2 jer, kami makan2, pastu jalan2 ke Kamdar...byk betul offer kain2 yang murah, sangkut jugak ler...beli 3 pasang...hehehehehe.  Malam tue kami di bawa oleh Pakcik n Makcik ke Bandar Hilir, Melaka. Kami naik bot...tu yang best tue, first time malam2 n lihat sendiri tinggalan sejarah yang ada...tetiba jer ter'appriciate' plak.  Ape2 pun kita layan dulu beberapa gambar yang dah diambil nie....

Nie ler tiket nak naik bot...heheehe (Harga tiket untuk dewasa-RM10.00)
 

Jom singgah.....nikmati  sejarah


Posing dulu sebelum naik bot......

'smile'......singgah dulu kat Hentian Hang Jebat.

Tempat menunggu bot digantung bendera negara2 di dunia....tapi my hubby nie vote 4 japan.


Tengah menunggu - manalah bot nie....

Aksi dalam bot....best!!!!

Pemandangan belakang bangunan sepanjang perjalanan dalam bot...cantikkan?


Ada berani...jom naik?? 

Ha...lagi 1, sepanjang perjalanan dalam bot tu, kami disajikan dengan pemandangan rumah kampung di Kampung Morten...cantik2, comei betul rumah2 kat sini.

Meriah dengan tangga batu.....nice.

Wah..macam balik kampung beraya jew...best jugak pengalaman raya kali nie, walaupun si Haikal tu meragam.....


Bergambar di hadapan salah satu rumah di Kg. Morten.


Selesai jalan2 kat Kampung Morten nie...kami pun balik sebab si kecik nie meragam, keletihan seterusnya tidur.....letih agaknya.  

Raya Kesembilan

Hari ni kami nak berjalan2, nk bershopping skit kat Bandar Hilir....on d way ke sana kami singgah sekejap kat kg. pakcik, melihat lembu2 ternakannya....best jugak bile tengok kehidupan di kampung nie....tapi sempat  lagi ler ktorang bergambar kat kereta lembu nie...hehehehe....apa2pun jom layan gambar2 yang diambil sepanjang berada di Melaka....tp tak pe, ada rezeki nak datang lagi...banyak lagi tempat yang belum diteroka.  Buat makcik n pakcik sekeluarga terima kasih atas layanan yang diberi, lain kali kami datang lagi.
Dari kiri: ayah,haikal, mak & makcik @ Kereta Lembu Melaka.

kami @ Kereta Lembu Melaka


Pak Ngah with Haikal

@ Taming Sari...ingatkan nak naik...tapi si kecik Haikal tidur la pulak, x pe next time blh datang lagi...hehehehe

Selesai sudah perjalanan hari rayaku pada tahun ini...oppss, ada lagi, sabtu ni nak ke Pahang plak...x pe blh citer next story yea....

~TAMAT~

JaMuAn AiDiLfiTri

Alhamdulillah raya datang lagi....hari ni aku n hubby ade ler buat jamuan sikit tuk kawan2 yang sudi hadir ke Teratak Kami @ Sg. Besar, Taman Perdana.  Majlis bermula selepas Maghrib.  Sebenarnya, kami memang tiada perancangan langsung nak wat orang kata 'OpEn HoUsE' ni... tah tetiba jer dapat call dari en. hubby yang kengkawan kat sekolah dia nak datang beraya.  Dengan sepantas kilat aku pun pergi ler menempah makanan kat SS Catering.  Menu...haha...jangan tak percaya, wat 1st time kami menggunakan khidmat catering.  

Kami order:

Nasi Impit & Rendang Ayam untuk 30 Pax


Rendang Ayam...fuhhh...nampak menyelerakan x?


Kari Ayam untuk 30 pax juga....buat cicah dengan Roti Jala.


Kuah Serawa Durian juga tuk 30 pax....tuk cicah Roti Jala jugak.


Roti Jala ala Pandan....hehehehe canggih x warna hijau;>???

Agar2 Gula Merah
 
Jadi, keseluruhan order makanan adalah tuk 60 pax.  Jumlah bayaran??? hehehehe kami macam tak percaya jer...murah n berbaloi2...baru RM120.00 jer.  Tak percaya kan!?

Tapi, pada tetamu2 yang awal hadir dapat ler merasa air tangan tuan rumah...Mee Goreng Udang Basah.  Terima kasih jugak ler kat en. Hubby yang sudi memasak tuk tetamu malam tadi....

Ha...ni ler dia hasil air tangan en. Hubby...'Mee Goreng Udang Basah'

*nampak berselera aje kan? saya pun dapat rasa sikit jer, tapi esoknyer en. Hubby masak lagi tuk isteri tercinta nyer nie...hehehehe

Buat teman2 yang sudi hadir pada malam tadi diucapkan ribuan terima kasih.  Pada teman2 yang tak 'terjemput' tue maaf ler...bukan tak nak jemput tapi keadaan rumah yang comel takut yang diundang tak selesa....lagipun kami buat pun dalam keadaan tergesa2. Apa2 pun Selamat Hari Raya buat semua.

Birthday Pictures, Images and Photos

HaPPy ToGeTHeR

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

ANNIVERSARY PERKAHWINAN

~26 Mei 2007 ~

KiSAH KAMi

Tanggal 26 Mei merupakan tarikh paling istimewa, termeteri ikatan Qaseh 2 hamba Allah yang telah disatukan..Alhamdulillah. Seperti baru berlaku sebentar tadi, memori pada tanggal ini seperti tidak bisa luput dalam ingatan,dengan sekali lafaz, Allah telah mengizinkan agar segala yang dirancang dapat dilaksanakan. Dengan harapan setinggi bintang di langit, agar Qaseh ini terus segar dengan izin dari Nya,AMIN. Bermulalah episod Qaseh RAFIE-JUE.

SaYa FoLLoW BloG iNi...

Aku MeNuLiS

Google+ Followers