My NUFFNANG!!

About Me

Foto saya
"Usah sangka orang yang serba kekurangan itu tidak membahagiakan, ada kalanya dia lebih mengerti."

13 Ogos 2009

HARI JADI....ME & MY HUBBY

11 Julai 2009 Genap usia my hubby ke 30...Selamat ulangtahun sayang....ewah2 cam lagu la plak....nie adelah skit surprise cake wat my hubby...semoga panjang usia...dan dimurahkan rezeki...Amin(<_>)




Ni ler gambo Besday Boy yg baru dpt 'surprise'


Cup Cake yg ditempah khas wat Besday Boy....
&
di bawah adalah sempena Ulangtahun ke 29 ku (<_>) 1st Augusts 2009 Genap ler usia ku 29 tahun....petang 31 julai 09..my hubby n family wat surprise dgn pemberian kek besday...tgk ler sendiri camne kek besday ku ni yg ditaja sepenuhnya oleh my hubby...thanks abang....tapi sebelum tu pun my hubby dah bagi hadiah besday paling best 'handphone N95'.... kalau nk diikutkan memang sayang dengan h/phone lama tu...tapi my hubby dah bagi yg baru...pakai ajeler....



Bergambar bersama suami tercinta



Kek Suprise from My Hubby yg ditempah khas mengikut citarasa yg diminati...especially karektor Atashinchi.....I Like it!!



MY FAVOURITE SPORT

Pose 'atlit' selepas game...penat giler..


Pic 2 'Beautiful Moment with PDSB Team 2009'



Pic 3 Senyuman Terindah from PDSB Staff.




Pic 4 Cak Lempong Team...hehehe





Macam tak percaya jer...baru join tempat keje baru dah dpt wakil jabatan lawan Bowling....macam pandai main jer.......hehehe alahai, cam citer pak pandir ler pulak...anyway tak pe...tak cuba tak tau...klu takut dilambung ombak jgn main ombak...betul tak...nk tunggu btl2 pandai main bowling macam Shazlin Zulkiflee nampaknye sampai tua ler tak dpt main bowling...btl tak? Ape yg penting ?? PENYERTAAN....

09 Ogos 2009

OH SI AHMAD DHANI.....

Pic. 1 Buah hati Wan Jeton....hehehe

Pic. 2 Si Jantung Atuk Ja'par......

 Pic. 3 Nie ler permata sulong mak ande n pak ande....hehehehe

Salam...Hi semua, ni ler rupa anak buahku yg terbaru dipasaran...hehehe Ahmad Dhani...anak si uda Suhana...amacam, percaya tak? muka dia ala2 nenek paujiah.

02 Ogos 2009

NaJwA KaHwiN


Pada 1 Ogos Bersamaan My Besday Najwa telah Selamat Bernikah....dan berkahwin.....ni ade ler beberapa snap foto yg sempat diambil dihari perkahwinanya....Selamat Pengantin Baru Najwa ;).
  Mempelai pengantin sedang menikmati hidangan....look at the 'buah ukir' from Along Piee.



Mempelai di Malam Berinai



Najwa dihari pernikahannya



  Cik Ct dengan aksi 'pose' di meja pengantin




Cik Ct mendendangkan sebuah lagu wat semua tetamu.

29 Jun 2009

Lagi Tempahan Makan Beradab


Ha, ni ler hasil tangan terbaru n terkini my hubby..n me :> (maklumat lanjut blh tengok dalam ukiranbuah.blogspot.com macam2 ada!!!)

23 Jun 2009

Kenangan Terindah...

Terengganu.... memang berbaloi perjalanan ke Terengganu kali ini..kenangan terindah di Kuala Terengganu bersama Fatin, Farahah, Ikwan , Iqmal dan Fatah..Kami harap kalian adik-beradik rajin2 blajar, jangan gaduh2...next time, ade rezeki lebih nanti kak jue n abang pie datang lagi k! Ha, ape lagi, sudi2kanlah tengok beberapa lagi koleksi gambar yang sempat diambil untuk kenangan.


Ikhwan dengan pose 'maut'nya. Amacam, agak2 dah besar nanti boleh jadi
macam tokeh x? keje kira wang saja.


Iqmal dengan gaya 'comel' nya..ala2 gitu...
ha, ni baru tadika 5 tahun..tapi rajin blaja..smartboy!




Fatin dengan gaya ala 'Ella' nya..manja x?
Konon2nya, ni ler miss state of Terengganu...Queen of Drama Anje.




Ha, ni gambar songsang ke jurukamera yang songsang? hehehe..
Thanks Ikhwan, coz sudi jadi jurufoto kitaorang sepanjang kat sana...Peace!!!



Berhenti rehat...penat betul jalan2 tgk monumen...
Eh..yang hujung tu macam kenal plak..


Ha..ni ler masa yang ditunggu2 oleh adik-beradik ni...time nak wat faraid barang2..
bestkan tengok gelagat mereka!?

Kenangan Terindah...Terengganu 2009




Kenangan terindah...di Kuala Terengganu...Bergambar bersama-sama Mak, Fatin, Ikhwan, Iqmal, Fatah n Farahah. Semoga kalian di sana hidup bergembira..Insyaallah, ade rezeki lagi along n k.jue datang lagi k!

09 Jun 2009

Percutian Yang Hebat

Pada 29hb Mei 2009 Alhamdulillah, termakbul juga doa kami untuk berkunjung ke Terengganu. Saya, suami n mother in law...beranggkat ke T'ganu..al-kisah, ni adalah percutian sempena ulangtahun ke 2 perkahwinan kami.    Antara tempat yang paling penting untuk dilawati di T'ganu ni ialah Masjid Kristal & Taman Monumen Taman Tamadun Islam. Tempat2 lain best jugak...macam Pasar Payang...(;-> 

Pandangan hadapan Pintu Gerbang ke Masjid Kristal & Monumen.   
Masjid Kristal
 Hari pertama tiba di T'ganu, kami terus 'check in' di Bukit Payong alah,umah Mak Usu jer hehehe..Jumpalah kami dengan Farahah, Helmi, Fatin, Ikmal, Fatah, Tok Ki, Tok Mah, Mak Su dan Pak Su. Kami sampai di Terengganu tgh hari, selepas menjamu selera, kami merehatkan badan dan pada sebelah petangnya kami pergi 'mencuci mata' di Pasar Payang.
 















Hari kedua...dengan penuh semangat kami mengorak langkah ke Pulau Wan Man...hampir 4 jam berada di Taman Monumen, nikmatnya tidak terasa...terlalu seronok..penat juga ler bergambo...bile tiba masanya nak ke Masjid Kristal...Al kisah bateri kamera habis ler pulak..tu ler...terlampau teruja...x perasan yang bateri kamera habis...dengan berat hati terpaksa menunda keesokkan harinya untuk ke Masjid Kristal...dengan pelbagai dugaan...akhirnya dapat juga saya n suami berkunjung ke Masjid Kristal..    


Ha...gambar di atas dengan Monumen Masjid Negara dan Monumen Masjid Al-Haram, Mekah.

   


Bergambar dengan Monumen Aleppo Citadel, Syria.











Gambar di atas adalah sesi bergambar dengan Masjid Kristal. Rasa syukur tak terkira..dengan izinNya dapat juga kami suami isteri dan keluarga sampai ke Terengganu...harap2 dengan izinNya kami dapat pergi ke tempat asal monumen tersebut terutama Mekah..Amin.

08 Jun 2009

Selamat Ulangtahun Mak n Ain (;->

Ni ler Besday Gurl..Ain (3 tahun) dengan hadiahnya.
Gambo bawah ni pulak masa acara meniup dan memotong kek besday..
Lihat ler aksi Nenny n Cucu...hehehe.

Selamat Ulangtahun wat Mak yang ke 53 tahun n Ain ke 3 tahun..Semoga dipanjangkan usia, diberi kesihatan badan yang baik, dimurahkan rezeki..Amin.

TAHNIAH DIN ('->


TAHNIAH N SELAMAT BERTUNANG WAT DIN N PARTNER...PADA 8HB JUN 2009...SYUKUR,SEORG LAGI TEMAN YANG BAKAL MENAMATKAN ZAMAN BUJANGNYA..COMING SOON!!!!


CINCIN MERISIK N CINCIN TUNANG DIN


HA...NI LER ANTARA BARANGAN HANTARAN TUK PIHAK PEREMPUAN.

DoNuT oH DOnUt


Nyamnyamnyam...wah berselera betul saya makan donut Chef Pie ni...macam tau2 jer, donut ni favourite saya...ha..siap bawak kat office wat minum petang lagi..dah ler tu, donutnya pun sedap n lembut betul...gebu. Mana x nya, bile ditanya tentang resepi, slamber jer Chef Pie jawab, "pertama niat memasak tu mesti untuk isteri, sure sedap punya...". Alamak, terharu betul saya mendengarnya... terima kasih ye bang wat favourite donut tuk saya n officemate..lain kali wat ler lagi..hehehe.

24 Mei 2009

HaPPy BeSdAY - MaiSaRaH


Cup Cake Birtday Gurl- cantik n sesuai untuk si kecil. First time tgk memang dah teruja...warna n hiasan yang ceria.


Ha, ni ler Khairah Maisara..Besday Girl (2 Tahun). Semoga Panjang Umur n Murah Rezeki.





Antara aksi2 si besday gurl...agak payah nak kawal si besday gurl ni...tambah2 bile dia tgk org ramai2 ni...

HaiKaL


Ni dah kes keletihan ler ni...demi berjalan, sanggup tahan mata tu.



Aksi Pak Ngah n Muhammad Kamil Haikal yang tengah melopong tgk mainan.



Ya Allah , ni ler anak saudaraku yang sememangnya cerdik... Haikal. Pantang saja kata nak jalan, dia ler no.1 nak ikut.. Ha, ni ler si kecil yang menjadi penghibur Mak Ngah N Pak Ngah ni...Muhammad Kamil Haikal

Nasi Goreng Qaseh


Cewah2 wat pertama kalinya qaseh telah jadikannya tontonan umum... yup, ni ler sarapan pagi wat hubby tercinta... hehehe

HadiaH KebanGGaaNku


Ye..Sempena Sambutan Hari Guru di sek. ku..akhirnya penantian menjadi kenyataan.. dpt gak aku hamper ni... huh, lega rasanya... x sia2 menunggu, bertuah no. guru ku ni hehehe.

19 Mei 2009

HaPPy ToGeTHeR

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

ANNIVERSARY PERKAHWINAN

~26 Mei 2007 ~

KiSAH KAMi

Tanggal 26 Mei merupakan tarikh paling istimewa, termeteri ikatan Qaseh 2 hamba Allah yang telah disatukan..Alhamdulillah. Seperti baru berlaku sebentar tadi, memori pada tanggal ini seperti tidak bisa luput dalam ingatan,dengan sekali lafaz, Allah telah mengizinkan agar segala yang dirancang dapat dilaksanakan. Dengan harapan setinggi bintang di langit, agar Qaseh ini terus segar dengan izin dari Nya,AMIN. Bermulalah episod Qaseh RAFIE-JUE.

SaYa FoLLoW BloG iNi...

Aku MeNuLiS

Google+ Followers