My NUFFNANG!!

About Me

Foto saya
"Usah sangka orang yang serba kekurangan itu tidak membahagiakan, ada kalanya dia lebih mengerti."

31 Julai 2010

Kursus Jahitan Manik & Labuci

Alhamdulillah, hari ni aku berkesempatan menghadiri Kursus Jahitan Manik & Labuci kat Rumah Rehat Sabak Bernam.  Tempoh kursus selama 2 hari....peserta yang hadir dibekalkan dengan peralatan menjahit dan labuci.  Seronok rasanya walaupun penat gak ler blaja menjahit ni 1 hari dari pagi hgga petang.  Tercapai gak ler hajat nak blaja menjahit labuci. 


Gambar di atas antara peserta kursus yang hadir.

Barangan yang dibekalkan kepada peserta kursus....
yaaahoooo seronok betul dpt semua bahan2 nie. 


Alamak....It's me n my frends....yang kat sebelah tu Siti, yang kat belakang tue my officemate gak, Azimah n Laili....depa berdua nie jadi urusetia.
Urusetia - Imah dan Laili.


Hasil tangan Cikgu Amoi....cantikkan!!???

Aksi2 tengah tekun tue...
Laili dengan hasil jahitannya.
Azimah & Laili.

Cikgu Amoi....ni time taklimat.

29 Julai 2010

Keje Luar

Hari ini saya bertugas di luar pejabat...terlibat dalam program penyampaian skim mesra usia emas.  Lokasi kat Balairaya Kg. 38, Sabak Bernam.  Walaupun cuaca agak panas time sesi pendaftaran, kami yang terlibat telah dihidangkan dengan juadah yang best....lontong & kuih apam siam.  Alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar n sememangnya aku bersyukur sgt2.

Ni ler aksi waktu kami menjamu selera...selepas selesai majlis.

Waktu sesi pendaftran SMUE...yang tinggal cuma aku jew..huhuhu

11 Julai 2010

Cuti2 Family @ Cameron Highlands

Ha...yang nie ler My Hubby...alamak bang, lapar ker ngantuk??






Ha, aksi adik ija n epul....@CH.

Tibalah hari yang ditunggu, setelah puas dirancang dan menunggu masa yang sesuai buat semua akhirnya kami sekeluarga sampai jua di CH nie....almaklum, nk kumpul semua bukan senang...tu pun x semua adik-beradik yang dapat join. Along n family serta alang x de...busy @ d date. Jadiler....kalau nk tunggu jawabnya sampai lepas raya x pergi.  Sempat jugala saya n Hubby snap beberapa gambar kenangan kat CH nie.  

Di bawah adalah gambar family setibanya di CH....singgah jap minum teh...fuuhhh, sedap tue...dengan cuaca yang sejuk dapat pulak minum secawan teh panas....fresh lagi...memang sedap.  Apalagi dengan gelagat dua orang anak buah yang x nak dipegang....pantang lepas, merayau jer....apapun, saya happy akhirnya apa yang dirancang dilaksanakan walaupun ade sedikit kekurangan tapi tu semua bukanlah halangan.  I LuV My Family.


My Family


Emak, Haikal, Ayah n Adik Ija.






Me @ CH

HaPPy ToGeTHeR

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

ANNIVERSARY PERKAHWINAN

~26 Mei 2007 ~

KiSAH KAMi

Tanggal 26 Mei merupakan tarikh paling istimewa, termeteri ikatan Qaseh 2 hamba Allah yang telah disatukan..Alhamdulillah. Seperti baru berlaku sebentar tadi, memori pada tanggal ini seperti tidak bisa luput dalam ingatan,dengan sekali lafaz, Allah telah mengizinkan agar segala yang dirancang dapat dilaksanakan. Dengan harapan setinggi bintang di langit, agar Qaseh ini terus segar dengan izin dari Nya,AMIN. Bermulalah episod Qaseh RAFIE-JUE.

SaYa FoLLoW BloG iNi...

Aku MeNuLiS

Google+ Followers