My NUFFNANG!!

About Me

Foto saya
"Usah sangka orang yang serba kekurangan itu tidak membahagiakan, ada kalanya dia lebih mengerti."

29 Jun 2009

Lagi Tempahan Makan Beradab


Ha, ni ler hasil tangan terbaru n terkini my hubby..n me :> (maklumat lanjut blh tengok dalam ukiranbuah.blogspot.com macam2 ada!!!)

23 Jun 2009

Kenangan Terindah...

Terengganu.... memang berbaloi perjalanan ke Terengganu kali ini..kenangan terindah di Kuala Terengganu bersama Fatin, Farahah, Ikwan , Iqmal dan Fatah..Kami harap kalian adik-beradik rajin2 blajar, jangan gaduh2...next time, ade rezeki lebih nanti kak jue n abang pie datang lagi k! Ha, ape lagi, sudi2kanlah tengok beberapa lagi koleksi gambar yang sempat diambil untuk kenangan.


Ikhwan dengan pose 'maut'nya. Amacam, agak2 dah besar nanti boleh jadi
macam tokeh x? keje kira wang saja.


Iqmal dengan gaya 'comel' nya..ala2 gitu...
ha, ni baru tadika 5 tahun..tapi rajin blaja..smartboy!




Fatin dengan gaya ala 'Ella' nya..manja x?
Konon2nya, ni ler miss state of Terengganu...Queen of Drama Anje.




Ha, ni gambar songsang ke jurukamera yang songsang? hehehe..
Thanks Ikhwan, coz sudi jadi jurufoto kitaorang sepanjang kat sana...Peace!!!



Berhenti rehat...penat betul jalan2 tgk monumen...
Eh..yang hujung tu macam kenal plak..


Ha..ni ler masa yang ditunggu2 oleh adik-beradik ni...time nak wat faraid barang2..
bestkan tengok gelagat mereka!?

Kenangan Terindah...Terengganu 2009




Kenangan terindah...di Kuala Terengganu...Bergambar bersama-sama Mak, Fatin, Ikhwan, Iqmal, Fatah n Farahah. Semoga kalian di sana hidup bergembira..Insyaallah, ade rezeki lagi along n k.jue datang lagi k!

09 Jun 2009

Percutian Yang Hebat

Pada 29hb Mei 2009 Alhamdulillah, termakbul juga doa kami untuk berkunjung ke Terengganu. Saya, suami n mother in law...beranggkat ke T'ganu..al-kisah, ni adalah percutian sempena ulangtahun ke 2 perkahwinan kami.    Antara tempat yang paling penting untuk dilawati di T'ganu ni ialah Masjid Kristal & Taman Monumen Taman Tamadun Islam. Tempat2 lain best jugak...macam Pasar Payang...(;-> 

Pandangan hadapan Pintu Gerbang ke Masjid Kristal & Monumen.   
Masjid Kristal
 Hari pertama tiba di T'ganu, kami terus 'check in' di Bukit Payong alah,umah Mak Usu jer hehehe..Jumpalah kami dengan Farahah, Helmi, Fatin, Ikmal, Fatah, Tok Ki, Tok Mah, Mak Su dan Pak Su. Kami sampai di Terengganu tgh hari, selepas menjamu selera, kami merehatkan badan dan pada sebelah petangnya kami pergi 'mencuci mata' di Pasar Payang.
 















Hari kedua...dengan penuh semangat kami mengorak langkah ke Pulau Wan Man...hampir 4 jam berada di Taman Monumen, nikmatnya tidak terasa...terlalu seronok..penat juga ler bergambo...bile tiba masanya nak ke Masjid Kristal...Al kisah bateri kamera habis ler pulak..tu ler...terlampau teruja...x perasan yang bateri kamera habis...dengan berat hati terpaksa menunda keesokkan harinya untuk ke Masjid Kristal...dengan pelbagai dugaan...akhirnya dapat juga saya n suami berkunjung ke Masjid Kristal..    


Ha...gambar di atas dengan Monumen Masjid Negara dan Monumen Masjid Al-Haram, Mekah.

   


Bergambar dengan Monumen Aleppo Citadel, Syria.











Gambar di atas adalah sesi bergambar dengan Masjid Kristal. Rasa syukur tak terkira..dengan izinNya dapat juga kami suami isteri dan keluarga sampai ke Terengganu...harap2 dengan izinNya kami dapat pergi ke tempat asal monumen tersebut terutama Mekah..Amin.

08 Jun 2009

Selamat Ulangtahun Mak n Ain (;->

Ni ler Besday Gurl..Ain (3 tahun) dengan hadiahnya.
Gambo bawah ni pulak masa acara meniup dan memotong kek besday..
Lihat ler aksi Nenny n Cucu...hehehe.

Selamat Ulangtahun wat Mak yang ke 53 tahun n Ain ke 3 tahun..Semoga dipanjangkan usia, diberi kesihatan badan yang baik, dimurahkan rezeki..Amin.

TAHNIAH DIN ('->


TAHNIAH N SELAMAT BERTUNANG WAT DIN N PARTNER...PADA 8HB JUN 2009...SYUKUR,SEORG LAGI TEMAN YANG BAKAL MENAMATKAN ZAMAN BUJANGNYA..COMING SOON!!!!


CINCIN MERISIK N CINCIN TUNANG DIN


HA...NI LER ANTARA BARANGAN HANTARAN TUK PIHAK PEREMPUAN.

DoNuT oH DOnUt


Nyamnyamnyam...wah berselera betul saya makan donut Chef Pie ni...macam tau2 jer, donut ni favourite saya...ha..siap bawak kat office wat minum petang lagi..dah ler tu, donutnya pun sedap n lembut betul...gebu. Mana x nya, bile ditanya tentang resepi, slamber jer Chef Pie jawab, "pertama niat memasak tu mesti untuk isteri, sure sedap punya...". Alamak, terharu betul saya mendengarnya... terima kasih ye bang wat favourite donut tuk saya n officemate..lain kali wat ler lagi..hehehe.

HaPPy ToGeTHeR

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

ANNIVERSARY PERKAHWINAN

~26 Mei 2007 ~

KiSAH KAMi

Tanggal 26 Mei merupakan tarikh paling istimewa, termeteri ikatan Qaseh 2 hamba Allah yang telah disatukan..Alhamdulillah. Seperti baru berlaku sebentar tadi, memori pada tanggal ini seperti tidak bisa luput dalam ingatan,dengan sekali lafaz, Allah telah mengizinkan agar segala yang dirancang dapat dilaksanakan. Dengan harapan setinggi bintang di langit, agar Qaseh ini terus segar dengan izin dari Nya,AMIN. Bermulalah episod Qaseh RAFIE-JUE.

SaYa FoLLoW BloG iNi...

Aku MeNuLiS

Google+ Followers