My NUFFNANG!!

About Me

Foto saya
"Usah sangka orang yang serba kekurangan itu tidak membahagiakan, ada kalanya dia lebih mengerti."

07 April 2013

KaK OMi BeRTuNaNG ~30 MAC 2013

Assalammualaikum....


N3 hari ini saya nak kongsi citer pasal Kak Omi...@ Kak Cemah...@ Kak Musalmah merangkap kakak sepupu en. suami. Baru2 ini kan, kak Omi ni telah dirisik serta melangsungkan Majlis Pertunangan. Kami seluruh ahli keluarga amatlah gembira...boleh kata  sepanjang majlis tersebut ade beberapa part adegan 'hujan air mata' menandakan betapa gembiranya kami sepanjang majlis itu berlangsung. Alhamdulillah terbuka pintu hati Kak Omi menerima lamaran tersebut.....AMIN. Saya n en. suami berdoa agar Kak Omi dan En. Tunang dipanjangkan jodoh agar dapat menempuh tarikh yang telah dijanjikan....dupdapdupdap...berdebar2 plak hati ini..(cewahhh, gedik terlebih plak). 




We love U Kak Omi....


Akan tiba jua masanyer nanti....semua itu 'Rahsia Allah S.W.T'

Barang Hantaran Sebelah Perempuan

Huhuhuhu...inilah Kak Omi yang saya sebut2 dalam n3 kali ini....





Jom kita countdown tarikh bersejarah tu sama2....
Tahniah Kak Omi

06 April 2013

SaBaRLaH HaTi

Assalammualaikum

Selamat Hari Sabtu...kepada orang Gomen...selamat berishtirehat....kepada rakan2 yang bekerja...selamat bekerja. Hari ni, saya n en. suami tiada tempahan ukiran buah dan masak makanan beradab mahupun jemputan majlis perkahwinan....so relaks aje le kat rumah mak di Klang. Esok baru busy, ade 3 set tempahan yang nak dihantar....Alhamdulillah rezeki jangan ditolak...hehehehe dapat jugak la kumpul2 nak gi bercuti nanti.

Sabarlah Hati lagu yang best dilayan time2 cuti camni....nyanyian Elly Mazlein. Jom layan...



~Selamat Berhujung Minggu~

05 April 2013

BLOG EN. SUAMI

ASSALAMMUALAIKUM DAN SELAMAT HARI JUMAAT....

RASANYE JUMAAT ADALAH HARI YANG DINANTI2KAN OLEH SEMUA ORANG GOMEN...HEHEHEHE YAHOOO ESOK CUTI.....ERMMM BILE CUTI ADE PLAK ORANG KAWIN...YE TAK? HARI INI N3 SAYA NAK KONGSI SATU FAKTA.....BLOG EN. SUAMI YANG DAH LAMA BERSAWANG TU RUPA2 NYA TELAH MENDAPAT KUNJUNGAN VISITOR YANG AGAK TINGGI......TAK PERCAYA???? CER TENGOK KAT BAWAH.....



Terharu dan Berbangga pun ada....
sebab admin yang 'rajin' sangat tu  saya....


#hARAp lEpAs Ni, AdMiN KenA rAJin Up dATe bLOg....(SAYA LE TU)

04 April 2013

Selamat UlangTahun Ayah Ke 60 ~ 4 April 2013

Assalammualaikum....

Selamat Hari Lahir Ayah Ke 60

Hari ini saya n en. suami nak share citer pasal besday ayah. Ayah lahir pada 4 April 1953. So...genaplah usia ayah ke 60 Tahun....Seperti tahun2 yang lepas, hari ini saya n en. suami telah mengajak ayah n emak gi makan2. Tepat jam 9.00 malam, ayah n emak tiba di rumahku...so kami pergi satu kereta jer...ke destinasi yang dituju. Sampai di sana, saya n en. suami pun order beberapa menu tuk dijamu kepada ayan n emak. Malam itu, ayah tak berapa sihat...kesian kat ayah...batuk....tak baik2 lagi, mungkin ayah penat sangat kot....sepanjang malam itu kami makan2 dan borak2 pasal cucunyer si Kamil dengan kereta baru (hehehehe Cucu hadiah kereta kat Atuk)....Melihat kesihatan ayah yang berpeluh2 malam itu membuatkan hatiku tak begitu selesa....diharap, sekarang ayah dah beransur pulih. Beza tahun ini aku n en. suami sambut besday ayah sehari awal.












Besday Boy....





# Kami doakan semoga ayah n emak diberikan kesihatan yang baik, umur yang panjang serta rezeki yang murah agar dapat menjejakkan kaki ke tanah suci Mekah...Amin.

 # Mohon maaf, kualiti gambar kurang memuaskan (hp murah jer..)...Mak n Ayah malu nak bergambar....

OH MY....KITCHEN CABINET


ASSALAMMUALAIKUM SEMUA......

N3 Hari ini saya nak share pasal KABINET DAPUR. Kalau tengok kebelakangan ini ramai yang dah menitik beratkan pasal kekemasan di dapur. Bahan rujukan seperti di majalah juga dah banyak. Saya n en. suami juga tak terlepas la dari mencari bahan2 rujukan. Kami jadikan Majalah Dapur Impiana ini sebagai Master Reference....banyak tip2 dan gambar sebagai rujukan. Senang citer, majalah ini memang best la....







Antara tips yang perlu dipertimbangkan dalam pemilihan dapur ialah:

1) Keperluan;

Adakah kita memerlukan dapur basah dan dapur kering? Atau, memadai dengan satu dapur sahaja...SEBABNYA kita perlu tahu kerana ianya berkaitan dengan KOS.


Gambar contoh ini ada 2 jenis dapur: Basah & Kering.

2) Kekerapan;

Pemilihan Dapur juga berkaitan dengan kekerapan kita memasak? Adakah kita ni jenis yang rajin makan kedai atau Rajin Memasak (Setiap Hari)...SEBABNYA kita perlu tahu kerana ianya berkaitan dengan JENIS MATERIAL KABINET (tahan lasak/ tidak).

3) Keluasan Dapur;

Tak perlu berangan nak dapur sebijik yang macam dalam gambar kalau ianya tidak bersesuaian dengan keluasan dapur serta kegunaannya. Kadang-kala kita boleh tertipu dengan gambar...ia...tengok memang cantik tetapi tidak praktikal dengan keadaan rumah kita. Contoh; dalam gambar ada 'Counter Bar' tetapi ianya tidak praktikal nak digunakan pada rumah yang memiliki keluasan dapur yang minima.

4) Kos (Budget);

Alangkah indahnya jika kita dapat apa yang kita ingin miliki....tapi apakan daya...kos membataskan segala2nyer....dan kadang-kala kita kena ingat satu perkara; 'barang yang baik tak semestinya mahal, dan barang yang murah tak semestinya tak berkualiti'. Atas dasar itu kita berhak menentukan berapa budget yang nak diperuntukkan untuk dapur kita. Bukan apa...dalam banyak2 sudut dalam rumah, rasanya Dapur juga tak kurang hebat peranannya. Selain dari ruang tamu, tetamu yang datang juga gemar nak melihat dapur..betul tak? (bukan nak menunjuk2 ye....) Apa pun alasannya, pada saya dapur sangat memainkan peranan penting dalam menentukan 'keseronokan' kita mengendalikan dapur. 

# ape2 pun, tepuk dada tanya selera....ade duit...jalan...semua boleh jadi.


************
Jom intai2 kat kabinet kat rumah saya n en. suami....maaf le, ini jer budget yang ado....tetapi kami ade 2 pengalaman, kabinet bawah dengan orang lain...yang atas dengan orang lain....so saddd....huhuhu.....tapi bile kami bikin atas top kabinet ni, memang tip top nyer...yang bottom tu sebab first time wat, tersalah pilih....x per...next time, ade rezeki lebih nak tukar la...boleh ker!!??? (pening2....pening2...)










~SELAMAT MENJAMU MATA~

02 April 2013

Alahai Darris


Hi...Assalammualaikum dan Selamat Pagi.....


Hari ini saya nak kongsi gambar yang paling saya suka. Ha...ini la dia si kecil Darris. Anak saudaraku yang baru. Gambar ini ku ambil waktu balik ke rumah mak hari tu. Si Darris ni seronok betul bermain dengan en. suami. One think yang paling aku suka ialah bile si Darris ni senyum...ade lesung pipit la....

ermmm...Si Darris ni pantang tengok orang nak amik gambar dia....
tau aje dia...hehehehehe

okey la, Mak Ngah dan Pak Ngah doakan 
semoga Darris membesar menjadi anak yang soleh ye.


01 April 2013

IRON OH IRON....

ASSALAMMUALAIKUM...N SELAMAT PAGI SEMUA.....

Hari ini saya masih dalam mood MondaY BluEs...hehehehe...macam gedik jer bunyinyer...ala bukan ape pun biase ler bile hari isnin jer mula la sindrom malas tu nak merebak...especially bile sentuh bab2 nak meng'iron' baju2 kerja. Entah le nape sebut iron baju jer mula lah urat2 malas tu datang...TETAPI sekarang dah rajin sikit dah...tinggal urus masa jer nak meng iron baju.....nak tau kenapa tetiba jer rajin????.....

En. SuaMi dah belikan saya VERTICAL STEAM IRON ~ HAHAHAHAHAHA~ Ape ke benda tu? Ala....iron yang macam kat kedai2 baju tu...sambil layan customer pun blh iron baju....hehehehe...macam tak percaye plak....lepas ni boleh la layan tv sambil iron baju..


Ini le rupanyer iron yang aku cakap tu....ala conpom korang biase tgk nyer....



kalau dulu cenggini la nasib ku...huhuhuhu


yang lama tetap x ku lupakan...
cuma macam lambat skit nak kerjanya...compare dengan
vertical steam iron...kerja lebih cepat.


apa2 pun nak ucap thanks to my lovely en. suami...coz memahami isterimu ini kekurangan masa nak meng iron baju2 kerja mu...TETAPI dengan adenyer iron baru ini nampaknyer aku lebih bersemangat skit....tengok baju2 dah siap iron lega rasanye...




HaPPy ToGeTHeR

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

ANNIVERSARY PERKAHWINAN

~26 Mei 2007 ~

KiSAH KAMi

Tanggal 26 Mei merupakan tarikh paling istimewa, termeteri ikatan Qaseh 2 hamba Allah yang telah disatukan..Alhamdulillah. Seperti baru berlaku sebentar tadi, memori pada tanggal ini seperti tidak bisa luput dalam ingatan,dengan sekali lafaz, Allah telah mengizinkan agar segala yang dirancang dapat dilaksanakan. Dengan harapan setinggi bintang di langit, agar Qaseh ini terus segar dengan izin dari Nya,AMIN. Bermulalah episod Qaseh RAFIE-JUE.

SaYa FoLLoW BloG iNi...

Aku MeNuLiS

Google+ Followers