My NUFFNANG!!

About Me

Foto saya
"Usah sangka orang yang serba kekurangan itu tidak membahagiakan, ada kalanya dia lebih mengerti."

05 April 2012

Tempayan Oh Tempayan

As Salam Semua, kami nak kongsi satu pengalaman yang berlaku bulan lepas....oppss, memang la macam citer dah basi, tapi kira okey apa sharing kan caring...(apalah bahasa yang aku guna ni)

Pada satu hari, (aku tak ingat hari apa) en. suami ni p le meronda2 di sekitar Sg. Besar, nak dijadikan cerita, tetiba en. suami ternampak di sebuah rumah tu ada 3 buah tempayan yang agak besar. Dengan selamba, en. suami pun memberanikan diri bertanya kepada cikgu pencen tu, kalau2 tempayan tu masih digunakan lagi @ tidak. Memang nak dijadikan rezeki kami, Cikgu Pencen tu telah memberikan tempayan tersebut. "Nak, ambil la tempayan ni, jaga la elok2, ni warisan dari ibu saya...anak2 saya semua tak minat". 
~ Terharu sungguh aku mendengarnya, bila en. suami story kat saya~

Buat Cikgu Pencen tersebut dan isteri, saya mengucapkan berbanyak2 terima kasih la ye di atas pemberian yang sangat bermakna. Memang kami berhasrat nak mencari tempayan lama tuk menghiasi laman rumah kami....ternyata Allah memakbulkan permintaan kami...Syukur...Amin. Berkat usaha dan kerja keras ternyata berbaloi....tempayan oh tempayan...kini kau kami jadikan tempat tadahan air hujan tuk menyirami pokok2 di laman rumah kami....berjasa kau tempayan...Terima kasih kami kat Cikgu Pencen.


Ha...uol tengok la begini la rupanya cara2 mengangkut tempayan...berat betul, kata en. suami, cikgu pencen tu pun tolong....huhuhu.



* tapi kami tak le amik semua tempayan yang ado, satu pun dah mencukupi...



2 ulasan:

wantie berkata...

hmmm... good idea sebab nak letak tempayan kat umah tu. dah lama saya tak jumpa umah ada tempayan. letak la batok sekali, leh la saya numpang cuci kaki sebelum masuk umah..

hehehe...

RaFi ~ JuLiAnA berkata...

Wantie, memang menjimatkan air, bukan kaki jer malah simen rumah pun blh cuci jugak.

HaPPy ToGeTHeR

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

ANNIVERSARY PERKAHWINAN

~26 Mei 2007 ~

KiSAH KAMi

Tanggal 26 Mei merupakan tarikh paling istimewa, termeteri ikatan Qaseh 2 hamba Allah yang telah disatukan..Alhamdulillah. Seperti baru berlaku sebentar tadi, memori pada tanggal ini seperti tidak bisa luput dalam ingatan,dengan sekali lafaz, Allah telah mengizinkan agar segala yang dirancang dapat dilaksanakan. Dengan harapan setinggi bintang di langit, agar Qaseh ini terus segar dengan izin dari Nya,AMIN. Bermulalah episod Qaseh RAFIE-JUE.

SaYa FoLLoW BloG iNi...

Aku MeNuLiS

Google+ Followers