My NUFFNANG!!

About Me

Foto saya
"Usah sangka orang yang serba kekurangan itu tidak membahagiakan, ada kalanya dia lebih mengerti."

25 Mac 2013

Yang I-Deun ~Pianist at The Curve

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera semua...

N3 hari ini saya nak kongsi satu perkara...saya n en. suami pergi lah berjalan2 ke The Curve,hari Ahad yang lepas, tetiba dari jauh terdengar alunan piano yang sedang dimainkan oleh seseorang...sangat sedap didengar dan bermacam2 lagu yang dimainkan oleh mamat ini. Tengok detail yang ada...oohhh orang Korea...sangat pandai bermain piano.

kepada sesiapa yang nak menyaksikan persembahan Yang I-Deum
boleh tengok kat gambar di atas ye...



Ramai yang berhenti menyaksikan persembahan dia. Yang membuatkan saya kagum bila dia memainkan lagu artis tempatan Francisca Peter, Raja Ema, Emy Search dan Sheila Majid. Lagu antarabangsa tu saya tak heran sangat...tapi lagi syok bila dia mainkan lagu Gong Xi Fa Cai...hehehehe macam raya plak rasanya.


Wah, bergaya sungguh....lagu yang beliau mainkan sangat memukau ;)



Hasil dari tanya dr. google, saya dapatkan sedikit info tentang beliau;



Yang I-Deun, is a mix of Korean-Portuguese-Armenian-French (Yes, he has a mix of 4 different races), grew up in Kuala Lumpur and lived most of his life traveling from KL to Singapore with his family. He started playing the piano since he was 6 years old.



Kepada sesiapa yang nak dengar persembahan Yang I-Deum, boleh klik kat sini


Lagu  ini  pun best.

p/s: terima kasih kepada adriantam kerana membenarkan sharing. 

Tiada ulasan:

HaPPy ToGeTHeR

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

ANNIVERSARY PERKAHWINAN

~26 Mei 2007 ~

KiSAH KAMi

Tanggal 26 Mei merupakan tarikh paling istimewa, termeteri ikatan Qaseh 2 hamba Allah yang telah disatukan..Alhamdulillah. Seperti baru berlaku sebentar tadi, memori pada tanggal ini seperti tidak bisa luput dalam ingatan,dengan sekali lafaz, Allah telah mengizinkan agar segala yang dirancang dapat dilaksanakan. Dengan harapan setinggi bintang di langit, agar Qaseh ini terus segar dengan izin dari Nya,AMIN. Bermulalah episod Qaseh RAFIE-JUE.

SaYa FoLLoW BloG iNi...

Aku MeNuLiS

Google+ Followers