My NUFFNANG!!

About Me

Foto saya
"Usah sangka orang yang serba kekurangan itu tidak membahagiakan, ada kalanya dia lebih mengerti."

16 Mei 2012

LaMaN RuMaH ~ PaRt 2


1) Modal
Bila kita dah cukup modal, seelok2nya kita buat la pagar rumah dahulu, bukan apa, selain daripada untuk keselamatan, kita lebih privasi apabila melakukan apa2 aktiviti di kawasan rumah. Saya juga berpendapat, bila kawasan rumah telah siap berpagar, barulah kawasan rumah itu kelihatan cantik bila kita menanam rumput karpet.


Para pekerja sedang mendirikan tembok pagar.



Pandangan dari dalam rumah....tembok yang telah siap.


Pandangan hadapan rumah...huhuhu tgk la keadaan asal pagar x siap tu...
(modal x de) ;(


Pandangan tepi: tembok pagar yang telah siap....

Pandangan dari belakang, tepi rumah...pagar tambahan...(kecemasan) amacam? blh x alasan tu..hehehehhe






Bahagian luar pagar rumah....cadangan untuk menanam beberapa jenis tanaman.

Hasil setelah siap di tanam...tapi pokok yang kat tengah tu macam  x kena, nak ditanam kat bawah, takut x boleh mengawal tumbesarannya.(terlebih besar)



D.I.Y = Hasil tangan ku...cubaan menanam pokok, gabungan 2 jenis tanaman.

tadaaa...ha, ini la hasilnya....nanti bila pokok ni dah besar, cantik lagi tertarik, saya upload lagi gambar ye...!!

Lihat hasil dari menutup tanah dengan carpet, tanah yang asalnya dipenuhi dengan lalang, telah mati, dan permukaan tanah menjadi rata...memudahkan kami untuk meratakan pasir sebelum menanam rumput.



Ha..ni ler en. suami merangkap tukang kebun...hehehehe. (gurau aje ye bang) Pokok ni kami beli di Sg. Buluh...cantikkan? Pokok asal pemberian ibu mertuaku ada, tapi lambat sangat nak tumbuh bunga merah tu, jadi kami pun terus beli yang dah siap...hehehehe

Aik, sempat lagi nak pose...tapi tengok muka pun dah tau...letih mengerjakan batu2
yang berada dalam tanah.




Kesimpulannya, ada modal semua boleh buat...sebenarnya banyak lagi kerja2 menaiktaraf kawasan laman ini yang sedang dirancang...apa2 pun kita sambung kemudian dalam blog yang akan datang....to be continue.

1 ulasan:

johnny berkata...

nice selection.
kalau berminat pasang automatik sprinkler system boleh contact saya

http://www.sprinklerhouz.com/

HaPPy ToGeTHeR

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

ANNIVERSARY PERKAHWINAN

~26 Mei 2007 ~

KiSAH KAMi

Tanggal 26 Mei merupakan tarikh paling istimewa, termeteri ikatan Qaseh 2 hamba Allah yang telah disatukan..Alhamdulillah. Seperti baru berlaku sebentar tadi, memori pada tanggal ini seperti tidak bisa luput dalam ingatan,dengan sekali lafaz, Allah telah mengizinkan agar segala yang dirancang dapat dilaksanakan. Dengan harapan setinggi bintang di langit, agar Qaseh ini terus segar dengan izin dari Nya,AMIN. Bermulalah episod Qaseh RAFIE-JUE.

SaYa FoLLoW BloG iNi...

Aku MeNuLiS

Google+ Followers