My NUFFNANG!!

About Me

Foto saya
"Usah sangka orang yang serba kekurangan itu tidak membahagiakan, ada kalanya dia lebih mengerti."

17 Mei 2012

MEH KITA BERMUHASABAH DIRI.....

Alhamdulillah, syukor dipanjangkan usia lagi...percaya atau tidak, semakin usia kita meningkat, semakin tipis tahap kesabaran kita....menjadi lebih sensitif, cepat tersentuh dengan apa2 jua yang diperkatakan. Oleh yang demikian, saya ingin mengajak semua rakan blogger sekelian dan diri saya sendiri agar sentiasa bermuhasabah diri...rasanya baik kita saling ingat mengingati agar tidak tersilap langkah dalam apa jua perbuatan dan tingkah laku. Kadang-kala bila kita berada di atas, selalu lupa untuk menjaga hati yang di bawah, begitu sebaliknya.


Kesimpulannya, mengapa kita perlu bersusah payah berfikir sedangkan kita sebenarnya mampu untuk menghadapinya....kerana apa?? Kerana setiap orang yang dilahirkan di dunia ini memiliki personaliti yang berbeza. Kita fikir-fikirkan, dalam ahli keluarga adik beradik pun memiliki perangai yang berbeza ini kan pula kita yang lahir dari ibubapa yang berlainan. So, just think positive ok!!! 


*Haparan agar semua rakan blogger tidak menitiskan air mata hanya kerana perkara2 yang remeh.... ;)

Tiada ulasan:

HaPPy ToGeTHeR

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

ANNIVERSARY PERKAHWINAN

~26 Mei 2007 ~

KiSAH KAMi

Tanggal 26 Mei merupakan tarikh paling istimewa, termeteri ikatan Qaseh 2 hamba Allah yang telah disatukan..Alhamdulillah. Seperti baru berlaku sebentar tadi, memori pada tanggal ini seperti tidak bisa luput dalam ingatan,dengan sekali lafaz, Allah telah mengizinkan agar segala yang dirancang dapat dilaksanakan. Dengan harapan setinggi bintang di langit, agar Qaseh ini terus segar dengan izin dari Nya,AMIN. Bermulalah episod Qaseh RAFIE-JUE.

SaYa FoLLoW BloG iNi...

Aku MeNuLiS

Google+ Followers