My NUFFNANG!!

About Me

Foto saya
"Usah sangka orang yang serba kekurangan itu tidak membahagiakan, ada kalanya dia lebih mengerti."

14 Oktober 2010

@ PetroSains ~ KLCC

Khamis, 14/10/2010 ~ En. Suami beria2 mengajak aku join sekali dia sebagai Guru Pengiring membawa budak2 school dia Rombongan ke Petrosains, KLCC.  Dengan rela hati, maklum lah dah lama gak aku x jejak kaki ke KLCC nie....Best sgt2...Pada mereka2 yang ada anak, digalakkan ler...harga tiket juga murah jew...jom layan gambar2 yang sempat dirakam oleh jurukamera x bertauliah ni....


Bangunan KLCC


Tiba2 terasa macam serangga pulak, kerdil sungguh diri ini bila berada di KLCC....

Di hadapan pintu masuk Petrosains....

Kami @ Petrosains

Tiket...penjelajahan bermula di Petrosains....hehehehe

Aksi en. suami dengan maskot

Sentuhan Maut....Hottttt......
Ha...gambar di bawah nie, kita boleh try setinggi mana kekuatan kita untuk melompat...tapi malangnya...saya berbaju kurung...wat sikit2 blh ler....





Berhenti sebentar...jom ambil gambar  





Seterusnya, kami ke Petrojaya.....kat sini pun best jugak, banyak benda yang saya dan en suami cuba...tak caya??? Ha...tengok betul2....



Bergambar bersama maskot ~ Moly!!!














Ha...time ni saya cuba tuk mengendalikan jentera ini.....cewahh...cam real jew...tapi hakikatnya susah jugak yea...pengalaman ini membuatkan saya respek pada insan2 yang bekerjaya mengendalikan jentera ini....
















Jom kita berkenalan dengan T-Rex...betul ke asal usul minyak beribu tahun dahulu daripadanya???   Emmm...nak tahu jawapanya kena le ke Petrosains.




Ha..yang ni sebelum balik...ada disediakan komputer...kita boleh main2 dengan apa yang disediakan.  Saya pun tak lepaskan peluang mencuba...dan foto ini akan dihantar by e-mail...best kan??? Jangan lupa mencuba tau!!!!


Fasa seterusnya, saya dan en. suami mencuba lagi...imej...ye...tengok lah hasil dari gambar kami yang di rakam dan di olah kepada beberapa imej lain....perhati betul2 tau!!!












Lagi satu...aksi kami mencuba....sangat2 seronok...fuhhh...kalah budak2!!!!










Seterusnya...kami ke Angkasa Lepas....hahahahaha....tengok la saya dan en. suami  berpakaian lengkap nak ke anggakasa lepas nie....
 




Waiting...ha...time ni tengah tunggu turn nak ke Pelantar Minyak.






Dalam banyak2 ruangan, part nie yang paling mendukacitakan kerana saya dan en. suami tak puas menikmati apa yang disediakan.  Dengan suasana pengunjung yang ramai serta pakaian ku yang tak berapa mengizinkan aku membuat ape jua aktiviti yang disediakan....rasa2nya kat part nie, ramai yang tertarik dengan F1....tak caya???


Aktiviti menguji kekuatan tangan.

Take 1,2 action!!!

Kereta F1





Menjenguk anak bulan....hehehehe...takde la

Terima Kasih
diucapkan kepada cikgu2 di Sek. Men. Keb. Dato' Harun, Tjg. Karang coz sudi mempelawa saya 'join' sekali trip kali ini...Serta kepada en. suami yang tak henti2 memujukku agar mengikutnya....hehehehe nampaknya tak sia2 la korban cuti!!!!

Tiada ulasan:

HaPPy ToGeTHeR

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

ANNIVERSARY PERKAHWINAN

~26 Mei 2007 ~

KiSAH KAMi

Tanggal 26 Mei merupakan tarikh paling istimewa, termeteri ikatan Qaseh 2 hamba Allah yang telah disatukan..Alhamdulillah. Seperti baru berlaku sebentar tadi, memori pada tanggal ini seperti tidak bisa luput dalam ingatan,dengan sekali lafaz, Allah telah mengizinkan agar segala yang dirancang dapat dilaksanakan. Dengan harapan setinggi bintang di langit, agar Qaseh ini terus segar dengan izin dari Nya,AMIN. Bermulalah episod Qaseh RAFIE-JUE.

SaYa FoLLoW BloG iNi...

Aku MeNuLiS

Google+ Followers