My NUFFNANG!!

About Me

Foto saya
"Usah sangka orang yang serba kekurangan itu tidak membahagiakan, ada kalanya dia lebih mengerti."

09 Mac 2012

Menu Sihat ~ Spaghetti Daging

Alhamdulillah, hari ni cuti sekolah (en. suami aje) dan saya pun bercuti...saje jer nak luangkan masa bersama...cewah...romantis gitu...hari ni saya nak masak Spaghetti (tapi di tunjuk ajar oleh en. suami). Ala..bahan2 yang digunakan pun ape yang ado jer kat umah...Jom la layan gambar2 yang sempat di snap oleh sifu:


Bawang Holland yang dipotong dadu

Daging cincang

Tomato yang dipotong dadu

Sos ~ saya guna jenama Kimball...nak cuba try test, sedap ke x?

Bahan utama ~ Spaghetti yang siap di celur
 # tips, campurkan sedikit minyak ke dalam air rebusan bagi mengelakkan spaghetti melekat.

Daun Bay ~ English version Bay leaf

Mula2 panaskan minyak, tumis bawang hingga kekuningan, pastu masukkan lobak yang telah dicincang @ blend halus n tomato. Setelah sebati boleh la masukkan daging.

Kemudian, kita masukkan pula sos kimball

Tambahkan sedikit air ~ tunggu hingga menggelegak dan sedikit pekat



*INI LAH HASILNYA....ALA MALU LE NAK TUNJUK HASIL 1 ST TIME*

Spaghetti ala Jeijue



Tapi dalam saya sibuk nak belajar masak masakan orang putih, en. suami telah menyiapkan satu juadah untuk makan malam katanya....ayam masak paprik merah.

Ayam Masak Paprik Merah


Tiada ulasan:

HaPPy ToGeTHeR

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

ANNIVERSARY PERKAHWINAN

~26 Mei 2007 ~

KiSAH KAMi

Tanggal 26 Mei merupakan tarikh paling istimewa, termeteri ikatan Qaseh 2 hamba Allah yang telah disatukan..Alhamdulillah. Seperti baru berlaku sebentar tadi, memori pada tanggal ini seperti tidak bisa luput dalam ingatan,dengan sekali lafaz, Allah telah mengizinkan agar segala yang dirancang dapat dilaksanakan. Dengan harapan setinggi bintang di langit, agar Qaseh ini terus segar dengan izin dari Nya,AMIN. Bermulalah episod Qaseh RAFIE-JUE.

SaYa FoLLoW BloG iNi...

Aku MeNuLiS

Google+ Followers